fbpx

Hamer heeft smaak van ‘Dakar’ te pakken

Bob ten Harkel in de T4

Het Hamer Dakar team heeft afgelopen jaar deelgenomen aan de Dakar Rally in Zuid-Amerika. Die aanwezigheid smaakte naar meer, zodat het team besloten heeft om in 2015 wederom hieraan deel te nemen. Komend jaar slaat de equipe echter wegens moverende redenen over.

“2014 zullen wij vanuit Nederland op de voet volgen. Vanwege de opstart van een groot en langdurig project voor Hamer en een gedeeltelijke bedrijfsverhuizing gaat de voorkeur er naar uit om een jaar over te slaan”, aldus algemeen directeur Fons Jans. “Om ons heen wist men het al; het was voor 75% zeker dat wij de Dakar in 2014 niet zouden gaan rijden. Nu staat het voor 100% vast, maar wij gaan zeker in 2015. Als ik me nu al in zou kunnen schrijven, dan zou ik dat doen!”

Het team blijft voorlopig in de huidige vorm doorklussen aan de wagens. Want om het avontuur te proeven, de wagens te testen en ook voor de teamspirit zal er in 2014 zeker meegedaan worden aan een andere rally. Jans: “De sponsoren die afgelopen jaar betrokken zijn geweest, steunen ons nog steeds.  Ook zijn er nieuwe sponsoren in beeld. Aankomend jaar zal weer volop in het teken staan van voorbereidingen voor een geslaagd Dakar-avontuur. De teamspirit is nog steeds hoog, dus wij gaan!”

“Wij houden jullie van de vorderingen en ander Dakar-nieuws op de hoogte via www.hamerdakar.nl en onze facebookpagina. Hier vind je uiteraard ook ander Dakar-gerelateerd nieuws!”